Livet – eller Google vs Microsoft

28 10 2009

Häromdagen diskuterade jag och 9-åriga sonen livets orättvisor. Varför det finns människor som svälter och varför inte vi (som har saker i överflöd) gör mer? Varför skänker inte vi [mer] pengar till de fattiga?
Vi pratade mycket om hur vi människor fungerar och varför det är så att 20% av världens befolkning har tillgång till, och utnyttjar 80% av resurserna. Vi reflekterade också över att vi idag, med all den teknik och kunskap som vi besitter skulle kunna se till så att alla människor på vår jord lever ett [relativt] drägligt och behagligt liv. Det finns många som aktivt arbetar för att det ska bli så men ändå lyckas vi inte… Svåra frågor som ibland inte har några [givna] svar. Frusterande hos vem som helst men inte minst hos en existentiellt funderande 9-åring. Får en också att fundera på om man kan göra mer? Räcker månataliga autogiroöverföringarna och fadderbarnengagemang eller kan vi göra mer? Antagligen.

Som bekant föredrar jag Googles produkter framför Microsofts. Använder båda; Google privat och Microsoft i jobbet. I vårt samtal kom jag att tänka på att Microsofts grundare Bill Gates donerar enorma summor pengar genom Bill & Melinda Gates-foundation. Jag däremot ingen koll på vad Googels grundare Sergey Brin och Larry Page gör för omvärlden? Någon som vet?

Känns som Microsoft 1 – Google 0 i just den här frågan.

Share

Advertisements

Actions

Information

One response

19 11 2009
elversodeluniverso

;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: