Livet igen…

28 10 2009

På lunchen idag diskuterade jag och en kollega aspekter kring inlägget Livet – eller Google vs Microsoft, dock utan den krystade kopplingen till Google och Microsoft. Vi kom fram till att vi människor nog egentligen var ganska… onda kanske inte är rätt ordval men i vart fall ointresserade av allt och alla som inte berör vår absolut närmaste krets. Vi pratade också om Douglas Adams [suveräna] teori, ur Liftarens guide till galaxen, om att vi alla härstammar från ett gäng dårar från en främmande planet. Känns rätt! ;)

Kollegan berättade att han som nyårslöfte avlagt att han varje dag skulle göra en god gärning. Gärningen behövde inte vara speciellt stor, det kunde räcka med att hålla upp en dörr, hjälpa någon vid en fickparkering osv. Två saker slog mig. Det första var att det han pratade om är vanligt gammalt hederligt folkvett. Det andra som slog mig är att det kanske är så illa. Kanske folk helt enkelt har tappat eller glömt det vi kallar folkvett? På en grundläggande nivå kanske vi först måste lära oss de enkla sakerna innan vi kan ta tag i de stora världsomspännande frågorna. Tragiskt i så fall. Fler borde lova sig själva (kring nyår eller när det nu passar) att ge sin omgivning en liten hjälpande hand. Bättre löften än att sluta röka eller börja motionera, det kommer i alla fall att spricka och du mår dåligt.

På tal om hjälpande händer har jag länge haft funderingar kring ett ”hjälpande hand-projekt” på internet – ett socialt online-experiment. Skulle dock behöva hjälp av folk som är kunniga i databashantering, websideprogrammering och lite annat. Kunnig? Intresserad? Hör av dig!

Share

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: