Back from the Wave

14 11 2009

Det är några dagar sedan jag uppdaterade bloggen då jag har varit “busy” med att utforska Google Wave. Så vad tycker jag då?

Klart är att Google testar ett helt nytt kommunikationsgrepp. Tänk dig ett ett program som ger dig chatt, mail, fildelning, extensions (som ger dig olika typer av interaktivitet) och säkert mer – allt på ett ställe! Lägg till dina kontakter och vågen börjar rulla. I vågen kan sen alla deltagare bidra. Alla kan lägga till, ta bort och rätta allas texter och filer och allt sker i realtid. Är ni flera som jobbar i samma wave så ser du förändringarna direkt när de genomförs. För att hålla reda på allt som har hänt i en wave finns det en “playback-funktion” där du kan stega igenom alla uppdateringar.

Programmet är, som alltid när det gäller Google,  fortfarande i beta och det märks att det inte är färdigutvecklat. En del buggar finns och realtiden gör att det stundtals “laggar”. Wave innebär också ett nytt sätt att tänka och det blir lätt rörigt i långa wavear, även med “playback-funktionen”. Roligt är det i alla fall och för projektarbeten av olika slag tror jag det är oslagbart, även om jag är övertygad om att det fortfarande kommer att finnas utrymme för vanlig chatt/mail.

Share

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: