Wave till Gmail

27 11 2009

Ett problem med wave är att det nu är ytterligare ett ställe att logga in på för att se om det har hänt något. Redan innan ska man kolla mail, Facebook, Twitter osv. Tycker gott att Google kunde ha integrerat wave direkt i  Gmail – kanske det kommer, kanske det inte går (praktiskt alltså, inte tekniskt). Vi får se vart det landar.

Tillsvidare kan du i alla fall få ett meddelande i chatten om något händer i en våg du följer. Det är relativt enkelt att fixa till.

Börja med att logga in i Google Wave och lägg till wave-xmpp@appspot.com som en ny kontakt. Därefter lägger du till den nya kontakt i den eller de vågarna som du vill få meddelande om när de har uppdaterats.

Klicka på ”subscribe” och gå till Gmail och godkänn att wave-xmpp får chatta med dig. Så fort det skrivs något i vågen du följer får du ett chattmeddelande i Gmail.

Förutom Gmail så fungerar applikationen för närvarande också på Trillian och Pidgin. Läs mer på wave-xmpp.appspot.com

Share

=====================================================================

2009-12-16 [update]

Verkar inte fungera speciellt bra. Får chattmeddelande när jag postar i en wave men inte när någon annan postar. Borde kanske vara tvärt om… :(

Advertisements

Actions

Information

One response

9 12 2009
Carl Lindeberg

Tyvärr verkar inte detta fungera så bra som utlovat. Jag får chattmeddelanden på mina egna “blippar” i en wave (vet ju i och för sig oftast själv när jag skriver…), men inte när andra skriver i samma wave. Frågan är om jag gör fel eller om det helt enkelt inte funkar som det ska. Någon som vet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: