Googles glasögon

9 12 2009

Jag vet att det finns de som tycker att Google är allt för dominanta, att de får ta för stor del av informationen som finns i världen. Såg någon i ett blogginlägg som tyckte att Google är skynet och kanske är det så. Kanske kommer framtida forskare att spåra början till kriget mellan människa och maskin tillbaka till Google… Även så – jag är frälst!

En bild säger mer än tusen ord sägs det. Google lanserar nu Google goggles. Ta en bild med din Android-telefon och ställ en visuell fråga om objektet du just fotat. Få information om monumentet, vinet, loggan, målningen direkt i telefonen med hjälp av ett enkelt fotografi. Eller varför inte fotografera din nya affärskontakts visitkort och få informationen direkt in i dina kontakter. För affärer och liknande behöver du inte ens ta själva fotot. Starta applikationen, rikta telefonen mot affären eller restaurangen och få upp informationen direkt i skärmen!  Goggles är än så länge bara i labs och risken är nog ganska stor att statyn hemma på bytorget ännu inte finns med.

Ändå, hur coolt som helst! Känns dock som om jag saknar något… Just det, en Android-lur! Kanske något för jultomten att komma med? ;)

Share

Advertisements

Actions

Information

One response

30 12 2009
Goggles på X10 « 42

[…] tidigare skrivit om Google Goggles och på senare tid har det börjat dyka upp klipp där man får se hur det fungerar i verkligheten. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: