Wave – i verkligheten

4 03 2010

Google Wave hajpades, lanserades och… försvann? Inte alls även om Google nog gärna sett, och kanske förväntat sig, ett mer utbrett användande.

För egen del gillar jag Wave och dess nytänk, det finns en hel del barnsjukdomar som måste rättas till och jag tror att Waves styrka ligger i projekt. I stället för att hantera ett projekt i flera [kommunikations]plattformar (som i sig inte är integrerade) låtar man vågen rulla på. Notera att “projekt” i det här fallet inte behöver vara ett stort företagsprojekt – det kan precis lika gärna vara resan, festen eller fotbollsturneringen.

Allison Inn & Spa har hittat sitt egna sätt att använda Wave, bestående i dagliga waves som personalen kan samlas kring. En wave startas varje morgon med dagens händelser och personalen kan sen enkel interagera kring dessa. Lägga till nya händelser/aktiviteter, ge tips och ställa frågor till varandra. Enkelt, snabbt och interaktivt. Ett modernt sätt att arbeta.

Läs hela artikeln.

Share

Advertisements

Actions

Information

2 responses

1 09 2010
Mathias

Synd att Wave nu kommer att läggas ner, men det finns visst hopp. Jag har sett en del av Wave funktionerna i Google Documents :)

4 09 2010
Carl Lindeberg

Supertråkigt att den läggs ner men förhoppningsvis kommer några av idéerna att komma i andra applikationer. Läste idag att man släpper koderna (delar av i alla fall) för Wave – om man du gillar att pyssla med koder.
Wave var på många sätt ett kul projekt, spännande att ge sig på ett såpass etablerat media som mail. På ett sätt märkligt att det inte slog bättre, samtidigt är jag inte förvånad. Gemene man använder nätet så som det såg ut för tio år sedan. Jag har fortfarande kollegor som egentligen bara använder nätet till att köra Facebook och läsa Aftonbladet…

Det enda jag lagt märke till i Docs är realtidsfunktionen, finns det fler?

Kan passa på att tipsa om http://www.savegooglewave.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: