About

CalleBloggen om allt och inget drivs av Carl Lindeberg, tvåbarnspappa i yngre medelåldern som mellan husrenovering, familj och arbete försöker hänga med i den ständigt accelererande cybertillvaron… Gillar båtar, segling och föredrar Google framför Microsoft.

42 är svaret på “den yttersta frågan om Livet, universum och allting” i bokserien Liftarens guide till galaxen. En “korrupt version” av frågan visar sig vara “Vad får man om man multiplicerar sex med nio”. 54 skrivs 42 i talbas 13 men Douglas Adams hade inte en aning om detta när han hittade på vare sig talet 42 som svaret, eller just sex gånger nio som den förvanskade frågan (som Arthur Dent lyckas hitta i sitt undermedvetna), och slog så småningom ifrån sig kommentarer angående detta med “Jag må vara en ganska patetisk person men jag skriver inte skämt i bas 13!”.

Albatrossen då? Enligt legenden är albatrossen själen av avlidna sjömän som sveper över de ständigt rullande vågorna i de södra oceanerna. Bilden hittade jag i slutet av 90-talet på Pelagics hemsida. Den är en del i en större bild (se nedan) och konstnären är för mig okänd. Bilden betyder mycket för mig, så mycket att den nu pryder min överarm.

albatross

Advertisements%d bloggers like this: